کابل برق چیست ؟

از همان سال‌های ورود نیروگاه برق به بازار ایران در سال 1282، سیم و کابل نیز وارد کشور شدند. این مهم با همت شخصی به نام «محمدحسین امین الضرب» که معروف به پدر برق ایران بود، انجام گرفت. او اولین محصول را از شرکت کابل فرانسوی C.EEM وارد کرد. در اولین سال‌های کارکرد برق معمولاً سیم‌هایی با سرپوش مستطیلی کوچک و سرسفید روی دیوارها، سقف اتاق‌ها و سالن‌ها نصب می‌شد. سپس برای راه‌اندازی موتورهای الکتریکی در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها، از کابل‌های پیشرفته‌تر استفاده شد و با افزایش تعداد کارخانه‌ها، ورود کابل نیز برای بازاریابی در ایران اهمیت بیشتری پیدا کرد.
از یک‌سو، با جمع‌آوری شبکه‌های هوایی در شهرهای بزرگ، به‌ویژه تهران و اصفهان و نصب شبکه‌های زمینی، برای فشار کم و متوسط نیاز به کابل‌های وارداتی پیشرفته بود؛ اما شرکت‌های برق برای برآوردن نیازهای مختلف و گاهی پیچیده فقط به بازارهای خارج از کشور متکی بودند. این شرکت‌ها انبارهای خود را از انواع کابل‌های بسته‌بندی‌شده که از سازندگان بسیار در سراسر جهان خریداری کرده بودند، پر می‌کردند. برتری شبکه‌های کابلی و نیاز روزافزون به شبکه‌های زمینی در شهرها باعث شد تا برنامه ریزان اقتصادی و فنی این باور را داشته باشند که با سرمایه‌گذاری در صنعت کابل خارج از بازار ایران، علاوه بر برآورده کردن نیازهای داخلی، می‌توان وارد صادرات نیز شد. در این میان، پیشرفت علم و فن‌آوری با ظهور تکنولوژی‌های جدید و ایجاد پایگاه‌های تخصصی تحقیقاتی ارتقاء پیدا کرد. بنابراین، ایده ایجاد یک کارخانه ساخت کابل ایجاد شد.
شایان ذکر است که واژه «سیم» که آن را کابل برق نیز ذکر میکنیم، در فارسی نام فلز نقره است. حتی عبارت «سیموآب یا جیوه» درواقع از دو کلمه سیم و آب تشکیل شده است. درنتیجه، زمینه کاربردی این اصطلاح در کشور آسان‌تر و روان‌تر شد و درنهایت در نام‌گذاری محصولات مختلف رساناهای الکتریکی به کار رفت. اکنون به محصولات تولیدی در این صنعت اشاره می‌کنیم. سیم یا کابل به‌عنوان یک یا چند سیم تکی یا به‌هم‌پیوسته تولید می‌شود. داخل هر سیم یک هادی وجود دارد که برق را منتقل می‌کند. هادی معمولاً از مس یا آلومینیوم ساخته می‌شود. تا چند سال پیش، بیشتر کابل‌ها مسی بودند اما با افزایش فلز مس و دلایل دیگر، کابل‌های آلومینیومی جایگزین آن‌ها شدند.
بسیاری از مردم تصور می‌کردند اگر از کابل‌های آلومینیومی استفاده کنند، در انتقال برق با افت ولتاژ و افزایش دمای کابل دچار مشکل می‌شوند اما این‌طور نبود! یکی از معایب استفاده از کابل‌های آلومینیومی از بین رفتن غلاف و عایق کابل پس از مدتی استفاده است.
سیم‌ها و کابل‌های آلومینیومی در حال حاضر به‌طور گسترده‌ای در ساختمان‌های مسکونی، خطوط انتقال، توزیع برق، سیم‌کشی داخلی هواپیما استفاده می‌شود. تنها چیزی که هنگام استفاده از کابل آلومینیومی باید در نظر گرفت این است که برای عبور شدت جریان یکسان از دو رسانای آلومینیومی و مسی، سطح مقطع کابل آلومینیومی باید بیشتر از کابل مسی باشد.

فروش انواع کابل برق در وب سایت Digi3ell